Jdi na obsah Jdi na menu

Útěk před právníky, fatální omyl českých politiků

Útěk před právníky, fatální omyl českých politiků

Historie se opakuje. Ministr Adam Vojtěch nasadil do boje proti covidu-19 zdravotníky. Pokud by hned v únoru 2020 do boje aktivoval Nejvyšší správní soud, mohli jsme být dávno za vodou. Bohužel opakoval kardinální omyl Václava Klause z počátků ekonomické transformace, kdy zmíněný zavelel k úprku před právníky. Důsledky byly fatální.  Skončilo to, jak říká pan prezident Zeman spálenou zemí.

Neméně fatální byly i důsledky neuváženého kroku ministra Vojtěcha. Zdravotníci kolabují a právníci, před kterými chtěl utéct i ministr Vojtěch mu shazují jedno vládní opatření za druhým. Důsledkem ministrova fatálního omylu je tragédie antických rozměrů, jak ji barvitě v parlamentu vypodobňují Petr Fiala, Markéta Pekarová, Marian Jurečka a další. Hromady mrtvol jsou nepřehlédnutelné i mimo parlament.  Na cestě je smršť trestních oznámení. To už vláda těžko ustojí.

Naštěstí je zřejmě na ráně i další viník. Skupina vlivných českých právníků zažalovala u Mezinárodního tribunálu V Haagu ve věci coronaviru z nečinnosti Panaboha! Teď se konečně ukáže i v zahraničí, co na ten virus platí. Žádná desatera, zdrávasy či procesí, ale paragrafy!