Jdi na obsah Jdi na menu

Piráti v kampani přitvrdí výstřelem z Aurory

Piráti v kampani přitvrdí  výstřelem z Aurory

Piráti se rozjíždějí do regionů a přitvrzují. V Domově důchodců „Sluníčko stáří“ v brněnských Žabovřeskách uvedl šéfpirát Bartoš  poutavou přednášku Doc. Ing. Jana Mydláře, PhD, MBa, TBC „ Babišovy korunové dluhopisy z pohledu forézní makroekonomické analýzy“. Bohatá diskuze naznačila, že už si u brněnských důchodců Andrej Babiš ani neškrtne.

Piráti se Stanem jdou ovšem dále. Jak uniklo z plenárního zasedání  ÚV Pirátostanu  začne finální část podzimní kampaně výstřelem z Aurory.

Naši redakci to pochopitelně velmi zaujalo a v samotném Sankt Petěrburgu jsme se přímo na křižníku  o celou věc zajímali. Při  prohlídce  Aurory   zněly naše kroky dunivě  a poklepem na stěny jsme zjistili, že křižník  je z papundeklu. Šéf  představenstva  Rosavrorakomersmaš, s.r.o. Mikulin  se jen zasmál: “Ej golubčiky, vy v Rosii.  Aurora byla z papundeklu už v říjnu. Lenin nebyl Lenin, ale Uljanov, Stalin-Džugašivili, Trockij-Bronštejn. Ani revoluce nebyla v říjnu, ale v listopadu“.

„Chudým revolucionářům už Auroru  nepůjčujem: „ Vraceli nám ji  pozvracenou a platit chtěli až po  vítězství.  Málem jsme skončili v insolvenci. Snad neprozradím žádné tajemství  o Auroru se v předvolební kampani zajímala i ČSSD. Dneska si můžeme vybírat už jen solventní zákazníky. U  Sorose  máme otevřený transparentní účet  a ČSSD byla  také solidním zákazníkem. Vyhrála boj o Lidový dům. Vot, hodil by  se nám hodit do portfolia, vždyť tam schůzoval Vladimír Iljič!  Mohly to být dvě revoluce zaráz. Škoda, na Auroře jsme také chtěli oslavit   stovku Karla Gotta a Helenky Vondráčkové.

Několik pirátů  už bylo vidět, jak u Strakovy akademie  olovnicemi měří hloubku Vltavy. „Bereme to vážně, řekl nám Vít Rakušan. U Nikolajevského  mostu  v Petrohradě také  ověřil poručík Šmidt pečlivě  hloubku řeky Něvy. Četl jsem to za mládí v  Mateřídoušce“!

Pokud tyto záměry vyjdou bude velmi obtížné křižník zastavit  politickými prostředky. Vinou dřívější nekoncepční politiky MNO nemá Česká armáda torpéda.  Cestou otevřených výběrových řízení není jejich pořízení v dohledné době reálné. Odborníci by dali přednost jejich nákupu za hotové v asijské tržnici SAPA. Ve Strakově akademii ale vládne pohoda. Do podzimu bude Karel Havlíček i ministrem obrany a ten už si poradí i s Aurorou.