Jdi na obsah Jdi na menu

Kdo prodal rodinné stříbro?

Oblíbené lentilky se u firmy Sfinx v Holešově vyráběly od roku 1907 a produkce pokračovala po roce 1992 pod novou hlavičkou  švýcarské firmy Nestlé. To je minulost. Od dubna 2021 se budou lentilky  vyrábět u filiálky Nestlé v Hamburku.

Třicet let od listopadu je to ostudné. Další rodinné stříbro mizí do Němec! Kde jsou udatní obránci českého lithia Kalousek, Fiala, Okamura a Filip.  Ve sněmovně je ticho.

Ono vlastně je všechno trochu jinak. Už před více než pěti lety objevil profesor  Zimmermann při studiu závislostí u studentek Protestantského dívčího lycea v Utrechtu mimo jiné i závislost na lentilkách. To by nebylo nic divného, ale poslední výzkumy Univerzity v Utrechtu odhalily u populace  závislé na lentilkách téměř v 98 % rezistenci  proti covidu-19!

A je to tady. Proč brousila lentilková lobby před rokem v parlamentu? Ať nám profesor  Fiala neříká, že v nové koalici neznají stěžejní práce profesora Zimmermanna? A co další obránci českých zájmů  Okamura, Pekarová, Filip. Budiž, vlastními těly zabránili odvozu českého lithia do Austrálie, ale vakcínu proti covidu-19  musíme dovážet.

Po více než sto letech opět  zmizelo jedno rodinné stříbro. V Holešově bude další montovna  cukrovinek !!!!!!