Jdi na obsah Jdi na menu

Letná byla při protivládní demonstraci blízko Majdanu

Po zvážení určitých informací se na mě  obrátil  domovník jednoho z domů na Třídě Milady Horákové naproti Letenské pláně.  Jeho jméno, příjmení, včetně čísla popisného jsou redakci  známé. Vzhledem k závažnosti jeho svědectví (na demonstraci byli Kalousek, Fiala a patrně i Jitka Čvančarová), jsem se rozhodl toto pozdní svědectví zveřejnit. 

16. listopadu 2019 v den protivládní demonstrace Milionů chvilek nalezl domovník   při odpolední   profylaktické prohlídce  na půdě ve vikýři dva neznámé muže. S domovníkem komunikovali  špatnou češtinou se znatelným jiholuganským  akcentem. Jeho pohled okamžitě  zaujal  těžký kulomet Gorjunov vzor 47. Omyl je vyloučen, protože u této zbraně sloužil jako začínající domovník v základní vojenské službě v letech 1969-70 u Vojenského útvaru VÚ 7714 v Š., kde byl politickým pracovníkem důstojník N. Vedle kulometu byl originální jaščik s náboji  7,62x54R Podle odborného odhadu domovníka minimálně dva palebné průměry.

Oba muži nebyli schopni vysvětlit, co na půdě domu s kulometem  pohledávají a tak byli souladu s § 6 a § 21 Domovního řadu vyzváni k jeho opuštění.. Muži s kulometem odešli hlavním vchodem a vmísili se mezi chvilkaře u stadionu Sparty.