Jdi na obsah Jdi na menu

Důchodci opět ostrouhají?

Pro důchodce se vrací dobré  zprávy. Nikdo už asi  do voleb nesvrhne Andreje  Babiše. Vizionáře který snil o jejich novém životě.  Byla to krásná vize, jak ji skvěle zvěčnil kreslíř v MF Dnes. Život ve vířivce, na stole pečená husa a výlety k Eiffelovce. Podle malůvek to  mohla být jen pečená kachna, ale ani ta není pro důchodce k zahození.  Někdo nám to prostě  záviděl a Babišovi házel klacky pod nohy. Stačilo se dívat, Fiala, Pekarová, Jurečka, piráti.

Není to poprvé. Jsme generací prosr….ných  příležitostí. Před šedesáti lety nám Nikita Chruščov  slíbil život v komunismu. Už minimálně dvě generace v něm dnes mohly žít. Pro nejmladší  připomeňme , že v komunismu by už  nebyly peníze  a každý by dostával vše, podle svých potřeb. Pokud by pro kohokoliv byly životní potřebou pečené husy či vířivky, měl je mít.  Ale pozor,  ani v komunismu   to nebylo zadarmo. Každý by musel dobrovolně chodil do práce a podle svých schopností tam mačkat  knoflíky. Žádné krumpáče, lopaty a handrkování o minimální mzdu.

 Vedle nás důchodců mohla dnes žít v  komunismu i generace Husákových dětí, dokonce i Kalousek, co ví, že nebude na jejich i jeho důchody. Někdo nám to záviděl a vizionáře  Chruščova svrhl. Byl to Brežněv, který sám žil celý život v komunismu

Také  československý  prezident  Antonín Novotný byl vizionář a do roku 1971 slíbil vyřešit bytový problém. Byl na nejlepší cestě, ale krátce předtím ho svrhla stejná závist. Každý jsme mohli mít nový byt. Zatím žijeme  na ubytovnách a fantazírujeme o sociálním bydlení.

Ani Andrej Babiš to nemá  jednoduché. Samozřejmě přidali nám, ale do jeho vize , pečených hus, vířivek  a výletů k Eiffelovce to má ještě daleko. Jestli ho svrhnou je po nadějích. Řetězové maily o krvežíznivých pirátech ukazují, jak by to s důchodci dopadlo. Růžově to nevypadá ani s důchodovou reformou. Tentokrát by  ale mohla být spravedlivá .  Není to tak dávno, kdy nám o té minulé hezky vyprávěl každý večer v televizi profesor Potůček. Jestli pak ten dobrý člověk ještě žije? Ale tak zlé to snad nebude. Ameriku objevila i poslední garnitura důchodových reformátorů s paní profesorkou Nerudovou.

Nám důchodcům nepřejí ani poslanci a senátoři. Stále reptají, kde by se na to vzalo. Přitom sami letitě žijí v komunismu. V parlamentní kantýně se prakticky zadarmo cpou pečenými husami a do práce chodí mačkat knoflíky. Ano,  komunismus není jen o pečených husách, je náročnější, než si volení zástupci lidu mysleli. Mnozí potom mačkají vedle, někteří  nemačkají vůbec, jiní často ze spaní. Babišovi vyčítají, že stát řídí jako firmu, sami ho ale  chtějí řídit a vizionáře Babiše svrhnout mačkáním knoflíků. Ještě že Mináře a jeho chvilkaře  k pečeným husám a knoflíkům   nepustili!

Naštěstí jediný, kdo tady umí svrhnout  špatnou vládu  je  Jiří Paroubek. Stále hýří nápady, ale byť už byl jednou nohou v Senátu, je vzápětí   po všem. Odněkud se vždycky vynoří  Bizóni, Radek Pokorný a Petra Paroubková. To nechce riskovat ani demokratická opozice.

Proto nechte Andreje Babiše  na pokoji! Doporučuje to opozici na svém twitteru  i vědma  Sirael  Nekolová. Připomíná že po svržení posledního velkého vizionáře prezidenta Antonína Novotného sem vpadlo hned pět vojsk. To by nám po koronaviru   ještě chybělo.